OrthoXpert Zorgplan

OrthoXpert Zorgplan


Spomed is één van de initiatiefnemers van OrthoXpert zorgplan. Samen met drie andere toppraktijken (Fysioplein, Sport Revalidatie Kennemerland en FysioExpert) en de maatschap orthopedie van het Kennemer Gasthuis in Haarlem hebben wij dit zorgplan voor Achmea ontwikkeld.


Orthopedie en fysiotherapie

OrthoXpert zorgplan voorziet in een optimale afstemming tussen fysiotherapie en orthopedie bij chirurgische ingrepen. OrthoXpert zorgplan richt zich op drie operatieve ingrepen: schouder-, knie- en heupoperaties. Voordat u de ingreep ondergaat, vindt er een nulmeting plaats in de OrthoXpert-praktijk. Eventueel volgt u voor de operatie al een trainingstraject. De uitvoering van dit zorgplan voorziet verder in een optimale begeleiding bij het herstel na de operatie; de praktijken die dit zorgplan mogen uitvoeren, beschikken over de juiste test- en meetinstrumenten om de effecten van het revalidatieprogramma nauwlettend te volgen.


We voeren het OrthoXpert zorgplan uit voor patiënten die zijn verzekerd via Achmea en die behandeld worden door de orthopedisch chirurgen van het IJsselland Ziekenhuis. Dat neemt niet weg dat de combinatie van orthopedie en fysiotherapie kenmerkend is voor de manier waarop wij behandelingen uitvoeren. En daar profiteert elke patiënt van.